DANI OTVORENIH VRATA – 4. DAN

RADIONICA IZRADE HOTELA ZA KUKCE

Četvrti dan manifestacije je započeo radionicom u odgojnoj skupini “Mravići” pod nazivom „Hotel za mrave“ koju nam je organizirala Inkluzivna kuća Zvono u sklopu projekta “Održivi odgoj za održivi razvoj”. Djeca su, zajedno s odgojiteljicama Tanjom Štefančić i Tihanom Antolović, izradila više primjeraka skloništa za raznovrsne stanovnike našeg valpovačkog parka, ali ipak najzanimljivije je bilo sudjelovati u izradi hotela gdje će boraviti različite vrste kukaca.

KONJI KAO PRIJATELJI DJECE
Odgojna skupina „Pužići” te njihove odgojiteljice Sarita Brkić i Mirjana Babić su danas dočekali vrlo zanimljive goste, a to su bili gospodin Marko Kolar i njegovi konji točnije kobila i njezino ždrijebe. Djeca su se upoznala s mnogobrojnim informacijama vezanih uz brigu o konjima, a neke od njih su primjerice kako konja osedlati, kako ga uzjahati, kako konja timarimo, ali ipak najdraži je trenutak bio kada su dobili priliku konju dati pokoju poslasticu u obliku jabuke i mrkvice.

RADIONICA CENTRA TEHNIČKE KULTURE VALPOVO – BELIŠĆE
Odgojna skupina „Šapice“ i njihove odgojiteljice Ivana Lešnjaković i Ana Mari Mijatović su danas imali priliku upoznati se s radom Centra za tehničku kulturu Valpovo – Belišće koji su za današnji dan pripremili demonstraciju upravljanja malenim robotima putem mobitela, u čemu su se okušala i naša djeca. Osim toga, veliko oduševljenje je izazvalo lansiranje malih raketa te za kraj su pustili i kojeg zmaja.

“ZUMIĆI” U POSJETI OSNOVNOJ ŠKOLI LADIMIREVCI
Iz našeg područnog odjela predškolska odgojna skupina „Zumići“, u pratnji odgojiteljica Tihane Flajc i Kristine Čehajić, je posjetila Osnovnu školu u Ladimirevcima. Predškolci su tako imali priliku upoznati se s prostorom i osobljem škole koju će pohađati, ali i za druženje sa učenicima koji su za njih pripremili kratki program i tako ih uveli u ono što ih očekuje slijedeće godine.

TJELESNE AKTIVNOSTI NA OTVORENOM
Odgojne skupine “Žabice” i “Pčelice” su danas u pratnji svojih odgojiteljica Brigite Kozari i Ivane Vidinović te Marine Krišković i Petre Brezovac odradile tjelesne aktivnosti koje je organizirao i vodio Marko Skelac, prof. koji je ujedno i tata jednog vrtićarca. Aktivnosti su uključivale malo razgibavanja, potom trčanje po označenoj stazi, bacanje lopti, a za kraj su imali i natjecateljsku aktivnost povlačenje užeta. Djeca i njihove odgojiteljice su na kraju današnjeg druženja zahvalile tati Marku koji je djeci priredio doista zanimljive aktivnosti i nadamo se opet nekoj budućoj suradnji.
U nastavku pogledajte aktivnosti današnjeg dana.