Hrvatski olimpijski dan obilježen i u našem vrtiću!

Svake godine, dana 10. rujna, obilježava se Hrvatski olimpijski dan (HOD). Manifestacija je to koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

I u našem se vrtiću, uz mnoštvo sportskih aktivnosti i dječjeg smijeha, ali i uz poštivanje epidemioloških mjera, obilježio današnji dan. Prethodnih dana ovoga tjedna, djeca su juz svoje odgojiteljice proširivala spoznaje vezane za sport, natjecanje i poštivanje pravila igre: crtanje sportskih aktivnosti, izrada medalje, razgovor o različitim sportskim aktivnostima i još puno toga.

Manifestacija je započela pjevanjem vrtićke himne te je podignuta olimpijska zastava. U manifestaciji je sudjelovalo i Društvo „Naša djeca“ grada Valpova čije su volonterke pomagale, navijale i darivale djecu jabukama. Predstavnica Simona Moravek pozdravila je djecu i odgojiteljice te otvorila igre. U ime DND-a poželjela je djeci uspjeh u natjecanjima te pohvalila njihov sportski duh. Uz prigodnu donaciju jabuka, čiji je sponzor bio OPG Paulić Josip, gđa. Moravek je djecu uputila i u važnost zdrave prehrane.

Djeca i odgojiteljice skupina „Pužići“, „Šapice“ i „Kapljice“ održali su svoje aktivnosti (natjecanje u trčanju, preskakivanju, poligon itd) na tri različita područja kako bi ispoštovali epidemiološke mjere, a ipak proveli ovaj, djeci tako uzbudljiv dan. Djeca su, osim motoričkih vještina i fizičke izdržljivosti, razvijala i vještine suradnje, razumijevanja, poštivanja pravila i prijateljstva što su neizostavne sastavnice sportskog duha.

Svoj su djeci dodijeljene i zaslužene medalje što ih je učinilo osobito sretnima i ponosnima.