OBAVIJEST RODITELJIMA DJECE DJEČJEG VRTIĆA „MAZA“ VALPOVO

Poštovani roditelji  djece polaznika našeg vrtića,

ovim Vas putem obavještavamo o prilagodbi načina rada i radnog vremena u skladu s preventivnim mjerama radi sprječavanja širenja koronavirusa. Iskreno se nadamo kako će uz predviđene mjere i osobnu odgovornost prema sebi i drugima, ova situacija proći što je moguće brže i jednostavnije.

Dječji vrtić „MAZA“ Valpovo, u vremenskom razdoblju od 16. ožujka 2020. godine pa sve do sljedećih uputa, radit će od 7,00 do 15,00 sati. Vrtić će osigurati prihvat djece u slučajevima kad su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece kako je propisano prema I. točki Odluke o izmjeni Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnom školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu koje je Vlada RH donijela 19. ožujka 2020. godine.

U takvom slučaju potrebe dovođenja djeteta u vrtić molimo nazvati na dostupan broj telefona i donijeti potvrdu poslodavca o radnim obvezama roditelja iz koji je vidljivo da radno mjesto roditelja zahtjeva dolazak na posao, odnosno da objekti tvrtke/ustanove nisu zatvoreni prema Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja koje je Stožer civilne zaštite RH donio 19. ožujka 2020. godine. Na navedenoj potvrdi molimo dostaviti i radno vrijeme roditelja radi organizacije rada vrtića.

Također, molimo roditelje da budu odgovorni te ne dovode dijete u vrtić radi sigurnosti i preventivnog djelovanja ukoliko:

  • Dijete ima simptome infekcije dišnih putova
  • Osoba koja dovodi dijete ima simptome infekcije dišnih putova
  • Dijete ili članovi kućanstva su putovali u posljednjih 15 dana u područja zahvaćena korona virusom
  • Dijete je bilo u kontaktu s osobama koje su dobile rješenje o samoizolaciji (zbog dolaska iz zemalja zahvaćenih korona virusom ili kontakta sa zaraženim osobama)

Za sve informacije slobodno se, unutar prilagođenog radnog vremena vrtića, obratite na broj telefona 031/651-451.

PRILAGOĐENO RADNO VRIJEME VRTIĆA:

7,00 – 15,00 SATI

Čuvajmo jedni druge, sebe i svoje najmilije te budimo odgovorni i disciplinirani kako bi se životi što prije vratili u normalno stanje, a i našim vrtićem opet začuo dječji smijeh.

Do tada, uživajmo u trenutcima s našim najbližima u svojim kućanstvima i na otvorenom i budimo kreativni u provođenju slobodnog vremena i igri s djecom kako bi i njima olakšali manjak druženja s vršnjacima.